Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Versenyben

A Rózsa(Szín)Ház Társulat az év végén két neves megmérettetésen is részt vett Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című vígjátékával, ahol sikeresen szerepelt.

2012. november 23-25. között rendezték meg a magyarországi Adácson a XVI. Országos Falusi Színjátszó Találkozót. Ezen a jó hangulatú fesztiválon 14 versenyelőadás szerepelt, főként magyarországiak színjátszó csoportok. A szakmai zsűri a társulat produkcióját EZÜST fokozatra minősítette. Meglepetéssel és örömmel töltött el bennünket az elért eredmény, már csak azért is, mivel első alkalommal vettünk részt ezen a megmérettetésen.

2012. december 6-9. között a XIV. Egressy Béni Országos Fesztiválon jártunk a kelet-szlovákiai Szepsiben. Erre a rangos eseményre 11 versenyelőadás érkezett az ország minden szegletéből. Tavaly már szerepelt társulatunk ezen a rendezvényen, akkor 3 különdíjjal jutalmaztak bennünket (díjazottak voltak: Mészáros Mária, Iván András, Méry Mária). Idén sem volt ez másképp. A neves szakmai zsűri (Pásztó András, Regös János, Havasi Péter) két díjat ítélt oda csapatunknak. A magyar szerző művének színpadra állításáért kaptunk különdíjat, ill. kiemelkedő szerepalakításért Méry Mária kapott elismerést.

A fesztiválokról élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva tért haza csapatunk. Fárasztóak, de egyben örömtelik is voltak ezek a kalandok, hiszen a Rózsa(Szín)Ház falunk jó hírét vitte országhatáron túlra is.

Végül, de nem utolsó sorban a Rózsa(Szín)Ház tagjainak nevében szeretném megköszönni a falu polgármesterének, Vajas Imrének, hogy támogatott bennünket.