Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Testületi ülés – 2018. március 27.

A nagybudafai óvoda fejlújítására kiírt közbeszerzésre első körben csak egy vállalat jelentkezett, azonban az általuk beadott árajánlat meghaladta a felújítás költségvetését. A második forduló sikeres volt, a kivitelezést a gellei székhelyű CETBAU Kft. nyerte. A felújítás megkönnyítése érdekében a nagybudafai óvoda átmenetileg a nagybudafai kultúrházban üzemel.

Március 15. alkalmából megemlékezésre, majd a Pósfa zenekar ünnepi koncertjére került sor.

Kivágásra kerültek a község tulajdonában lévő beteg és balesetveszélyes fák. A Templom téren álló tölgy veszélyes ágait szakemberek eltávolították.

április 10-én tavaszi lomtalanításra került sor.

A község ajánlatot kapott a közvilágítás teljeskörű modernizációjára és a hiányzó közvilágítás kiépítésére (LED lámpatestek, automatikus ki- és bekapcsolás), valamint a hangszórók és az őket összekötő hálózat teljes cseréjére.

A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a kisbudafai közbirtokosság kérvényét, mely szerint a kisbudafai temető mellett elhelyezkedő területet szimbolikus 1 eurós bérleti díjért a községnek felajánlja, amennyiben a község vállalja, hogy a területet rendezi, kiépíti a hiányzó közvilágítást és áramellátást, a temetőt csatlakoztatja a községi vízhálózatra és rendbeteszi a temető kerítését.

A testület megbízta a polgármestert az óvoda melletti lakások parkolájának átépítésével – az úttesttel párhuzamos parkolást az úttestre merőleges parkolás váltja fel. A testület szintén határozott a “9-es és 18-as bérházak” parkolóinak rendezésére a parkolóhelyek felfestésével.

A “beketfai lakónegyed” beruházója a testületi ülés megkezdésekor adta át költségvetését és megvalósítani kívánt tervezetét a testület tagjainak. Mivel a tervezet megtárgyalása nem szerepelt a napirendi pontok közt és a testületnek nem volt lehetősége átnézni a benyújtott dokumentációt, így a tervezet megtárgyalására külön egyeztetés valósul meg 2018. április 17-én. Az egyeztetés elején a beruházó 30 percben ismertetheti terveit.