Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Testületi ülés – 2018. május 29.

Befejezés előtt áll az világháborúban elesettek emlékművének felújítása, ami a Bethlen Gábor Alap támogatásával készül el.

Folyamatban van a közvilágítás és a községi hangosbemondó-hálózat felújítása.

Átépült a gellei óvoda előtti parkoló: az úttestre merőleges parkolás több autónak biztosít parkolási lehetőséget.

Áthelyezték a nagybudafai óvoda felújítása közben felfedezett víz- és gázvezetékeket, így folytatódhat az óvoda átépítése.

A Templom tér átépítését finanszírozó pályázat kötöttségi időszaka lejárt, így lehetőség nyílt a kilátást akadályozó növényzet cseréjére.

A májusi időszakban Anyák napi műsorra és május 15-én babafogadásra került sor. A fogadáson 21 gyermek szülei kaptak 100 eurós ajándékutalványt.

A képviselő-testület beketfai lakótelepről szóló áprilisi határozatát a polgármester – a törvény által biztosított jogával élve – felfüggesztette. Annak újratárgyalásához a képviselők kezdeményezésére és elfogadásához a szavazatok 3/5-ös többségére lenne szükség.

A ViWo Kft és a Cushman & Wakefield vállalat érdeklődését fejezte ki a nagybudafai kataszterben elehelyezkedő, a község fejlesztési tervében ipari zónaként vezetett terület megvásárlására és ipari célú felhasználásának fejlesztésére. A vállalatok képviselői bemutatták cégeiket és elképzeléseiket, valamint kérték a képviselő-testület támogatását a fejlesztési munkálatokat megelőző adminisztratív munka elkezdésére.