Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Testületi ülés – 2018. június 26.

Befejeződött a község közvilágításának modernizációja. A kivitelező cég árajánlatot nyújtott be az eddig meg nem világított utcák és területek közvilágításának installációjára. Ez a meglévő beruházás mellett 48 hónapon keresztül havi 500 eurós befektetést jelent a községnek.

A hangosbemondó modernizációja miatt előreláthatólag 3 héten keresztül szünetelni fog a hírdetés a faluban.

Pozitív előrelépés történt a Cséfát Gellétől elválasztó R7-es gyorsforgalmi út ügyében. A végső tervezet gyalogos és kerékpárforgalomra alkalmas felüljáró kiépítésével fogja biztosítani a cséfaiak átkelését a többi falurészbe. Szintén cséfai vonatkozású hír, hogy a cséfai kultúrház nagyterme új padót kap, a termet kifestik, valamint felújítják a kultúrházba vezető lépcsőt és járdát.

A község vendégül látta az alapiskola 18 sikeres tanulóját; Gelle képviseltette magát az abdai falunapon; bajnok lett az U19-es labdarúgócsapat; folytatódik a nagybudafai óvoda felújítása, mely augusztus végére készül el, hogy az új tanévet teljesen felújított,, nagyobb kapacitású épületben kezdhessék a gyerkőcök.

A júniusi ülésen a testület elfogadta a 2017-es év zárszámadását, valamint a 2018-2023-as időszakra vonatkozó szociális szolgáltatások közösségi tervét. Az utóbbi dokumentum az ápolási szolgáltatások támogatásának alapfeltétele.