Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Testületi ülés – 2018. április 24.

A polgármester beszámolójából megtudtuk, hogy a nagybudafai óvoda átépítése során problémák merültek fel. A bontás során elszakadt egy vízvezeték, amely a szomszédos vállalatnak szolgáltatja a vizet és nem szerepelt az óvoda területének rajzain. A bontás során szintén kiderült, hogy ugyanezen a területen fut egy gázvezeték is, amelynek nem ott kellene futnia. Szerencse, hogy ezt a vezetéket még időben észrevették. A polgármester, az említett vállalat és az átépítés kivitelezője elkezdték az áthelyezéshez szükséges lépéseket.

Áprilisban, a költészet napja alkalmával Zirig Árpád tiszteletére helyeztek el egy emléktáblát a költő-író által ültetett fa mellett a Templom téren. Szintén ebben a hónapban a felvidéki magyarok kitelepítésének 70. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás Budapesten, a Magyarság Házában, ahol Godány Sándor festőművész képei központi helyen kerültek kiállításra, így hírdetve községünket és a benne alkotót.

Az idei Nárciszok Napja adománygyűjtés során a község lakói 1067 euróval járultak hozzá a rákkal küzdők gyógyulásához.

Szintén áprilisban lépett fel községünkben az adácsi amatőr színjátszókör Meseautó című darabjával; Nagybudafán és Ógellén tavaszi brigádot szerveztek, valamint a község benevezte a Templom tér mocsári tölgyét az Év Fája versenybe.

Az áprilisi ülésen újra szavazásra került az a nagy port kavart indítvány, amely a beketfai kataszterben egy lakónegyed kiépítését célozta. Hosszas vita után a szavazási eredmény a következő lett: a tervezet ellen azok szavaztak, akik az aláírásgyűjtéshez is nevüket adták: Bohony Irén, Láng László, Viola József, Usačov Péter, a kérvényt támogatók: Cséfalvay János, Menyhart Blanka, Pecsuk Péter, Ravasz Béla, Süli Béla.