Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tavaszi brigád 2011 március 26

2011 március 26.-ra meghirdetett faluszépítési-tisztítási brigád nagyon jól sikerült.

Szombat reggel összejött a falu apraja-nagyja, az akcióban kivették részüket az önkormányzat, a civilszervezetek , cégek és magánemberek egyaránt.

Körülbelül 130 lelkes ember fogott neki a szemétgyűjtésnek, a bekötőutak melletti bokrok, fák visszavágásának.

Az ógelleiek a temető környékét, a budafaiak a nagykertet takarították. Dicséretet érdemelnek a cséfaiak, akik szintén nagy számban vettek részt falurészük szebbé tételében – ők már máskor is szerveztek szemétgyűjtést, példájuk követendő. Beketfán is elkezdtük a bekötőút melletti bokrok visszavágását, ám ott még lesz munka elég.

Gellében az ú.n. Pionírparkot szépítettük, a halastó – báger környékét, a mellette levő bekötőutat, valamint a falu végén álló emlékszobor környékét takarítottuk ki, ahol fákat is ültettünk.

Sokan hozták munkagépeiket, ezzel segítve a munkát. Volt, aki az éjszakai műszak után jött brigádozni, és bizonyára akik eljöttek, odahaza is találtak volna munkát .

Ezúton köszönjük minden cégnek és magánembernek, akik biztosították a technikát – traktor, báger , motorfűrész, stb. – és persze mindenkinek, aki kétkezi munkával járult hozzá, hogy falunk szebb legyen.

Mindenkinek köszönet jár a fegyelmezett, szorgalmas munkáért.

Reméljük, hogy ez a lelkesedés megmarad, mert sajnos még van mit tennünk, hogy a szemét, a visszavágatlan bokor, fa eltünjön a környezetünkből.

A fotogalériában látható képek között van egy gyík képe is. Bizonyára jobban érzi magát azon a szeméttől megtisztított területen.

Azoktól pedig, akik a képeken nem találják magukat, annak ellenére, hogy részt vettek a munkában, elnézést kérünk.

 

Képgaléria

 

HMK