Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ökörkoponya, avagy miről mesél a régi Beketfa

Február 10-én, vasárnap délután író-olvasó találkozó helyszíne volt a gellei kultúrház. Vendégünk volt Zirig Árpád költő, író, pedagógus, akinek Ökörkoponya címmel megjelent új novelláskötetével ismerkedtünk. A kötetet Kovács László tanár úr mutatta be és jó szívvel ajánlotta elolvasásra mindenkinek.

Zirig Árpád megrendítő és megindító írásai valóban megtörtént események. Valóság volt a háború, a halál, a megaláztatás, a meghurcoltatás, a vagyonelkobzás, a kitelepítés és a reszlovakizáció. A súlyos témák dacára nem panaszórán, hanem kellemes beszélgetésen vehetett részt a hallgatóság.

Az Ökörkoponya a gelleiek számára igazi különlegesség, ugyanis történetei a Csallóközben, de legfőképp Gellében játszódnak. A közönség soraiból is többen valós szereplői az írásoknak, mások pedig szüleikről, nagyszüleikről vagy ismerőseikről olvashatnak érzelmeket és gondolatokat megmonzgató, hiteles történeteket. A szerző által unokáinak ajánlott könyv a fiataloknak mutatja be azt a kort, amelyben nagyszüleik, őseik éltek, tanultak, dolgoztak és ezer szállal kötődtek szülőföldjükhöz.

képgaléria