Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

NULLADIK GELLEI SZUPERSZTÁR

 Ez év június 19-én első alkalommal GELLEI SZUPERSZTÁR tehetségkutató verseny volt az egyházgellei kultúrházban.

Újra, immár sokadszorra is kiderült,hogy életünk kisérőzenéjéhez hozzátartoznak az egykori táncdalfesztiválok dallamai. Sokról nem is tudjuk honnan ismerjük, ki énekelte őket, mások viszont határozottan kötődnek egy-egy legendás előadóhoz. Szinte már szentségtörésszámba megy ezeket a dalokat más énekesnek átadni, aztán bebizonyosodik, hogy nagyon is megéri új köntösben, új hanggal, más ritmusban,új feldolgozásban újra meghallgatni őket.

Így történt ez Egyházgellén is június 19-én, és hatalmas siker volt a kultúrházban, annak ellenére, hogy nagyon nehéz dolog volt a szerkesztés. Farkas Petinek köszönhetően elkészült a propozíció, amely a fesztivál irányát és módját adta meg. Szabályszerűen készültünk fel a rendezvényre. A verseny két részből állt. Az elődöntőben tizenkét versenyző indult,a döntőbe pedig csak hatan jutottak be. A verseny kimenetelét a zsűri és a közönségszavazatok összesége határozta meg. Az énekesek három kategóriában indultak, korosztályok szerint. Az A kategóriában 10-15 éves korig indultak, a B kategóriában 15-25 éves korig, és a C kategóriában 25-től felfelé. Mindhárom kategóriában négy versenyző indult.

Az elődöntőben a zsűri és a közönségszavazatok együttes pontszámai alapján kialakult a sorrend. Akik bejutottak az első hat közé, beléphettek a fináléba. Elérkezett a döntő ideje, a hangulat még feszültebbé vált, az izgalom egyre jobban fokozódott. Ahogy az elődöntőben már megtették, a döntőben is kisorsolták az énekesek sorrendjét. A témát a hatvanas éveinktől napjainkig minden korosztálynak megfelelően állították össze. Az énekes vetélkedő verseny a fél falut izgalomban tartotta. A zenei vetélkedőt négyszázötven ember kísérte figyelemmel azon a vasárnap délutánon.

A verseny fináléjába a Republictól a 67-es úton és Varga Miklóstól a Vén Európa című dal jutott be. A Republic dalát a tizennégy éves Bölcs Márk, az Európát pedig a tíz éves Zöld Emese énekelte el. A siker nem váratott magára, mindkettőt óriási közönségtaps kisérte. A szakképzett zsűri ez esetben harminckilenc pontot adott mindkét versenyzőnek. A közönségre bízta, hogy melyik énekes vigye el a pálmát. Fél óra múlva a közönségszavazatok megszámlálása után megszületett az eredmény.

Az Egyházgellei Szupersztár 2011-ben Varga Miklós Európa című dalával Zöld Emese lett.

A Szupersztáron felléptek:

Ferenci Erzsébet

Mészáros Mária

Horváth Mónika

Bartal Ágota

Kósa Viktória

Molnár Gábor

Zöld Bálint

Bölcs Márk

Zöld Emese

Marczell Melinda

Marczell Erzsébet

Takács Éva

Köszönjük mindazoknak, akik segítettek abban, hogy létrejöhessen ez a komoly rendezvény.

Köszönjük a szakmai zsűri értékes munkáját, színvonalas hozzászólásaikat.

A zsűri tagjai voltak: Farkas Peti, Varga Hédi, Cseh Marian, Lovas Tibor

Köszönjük a műsorvezetőknek Sebők Dórának és Bíró Tamásnak.

A technikusoknak: Cala-Navratil

valamint a vendégzenekarnak, Álló Szilárdnak és társának Álló Szimonának és társainak és mindanyiunk örömére Egyházgelle község polgármesterének, aki nem csak segítséget nyújtott a rendezvény megvalósításában, hanem szereplésével, énekével is bebizonyította, hogy ezt a községet nem csak gazdaságilag, hanem ilyen módon is szolgálni képes.

Ez a műsor ebben a formájában nem jöhetett volna létre, ha nincs az

Eurotop tetöcentrum kft.

Zöld László

 

képgaléria