Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mozgássérültek sportnapja

 

   Sok esetben amikor meghalljuk azt szavat -mozgáskorlátozott-, a legtöbb embertársunk sajnálkozik rajtunk, az irigyebbjei pedig felteszik a kérdést – ezek már megint mit akarnak?……

….hát ezt viszont a másik csoportnak és nemcsak azoknak látniuk kellett volna, hogy jobban megértsék egyetlen gondunkat, a sorsunkat !!!!

Azért mondtam el már százszor, mi csak kicsivel nagyobb figyelmet és főleg emberséget kérünk az egészséges embertársainktól.

Hogy ezen gondunk mellett szeretünk élni, tudunk sok minden mást is …… például sportolni, természetesen az adott körülményeinken belül.

Ennek volt élő példája a június 18.-án, szombaton megrendezett mozgáskorlátozottak sportnapjának II. évfolyama amit az Egyházgelle polgármesterének Vajas mérnök úrnak, dr. Láng képviselő úrnak és Jákli úrnak a helyi sportszervezet elnökének szeretnénk ezúton is megköszönni.

Az I.évfolyamot Dunaszerdahelyen rendeztük Lelkes Tibor úr nagylelkűségének köszönhetően. Az idén nagyobb helyet szerettünk volna kinézni, de városunkban ezt nem sikerült megoldani.

Ezért vagyunk hálásak a gelleieknek, hogy a sportpályának egy részét, az elegáns büfét és a főző helyiséget díjmentesen szervezetünk részére bocsájtották.

Már reggel 7,30-kor kezdődött a szervezőknek a napi készülődés, hogy a játékok kezdetéig – 11 óra – a pályák ki legyenek jelölve, a büfé működjön és a konyhában Majtényi Jana vezérlése alatt készüljön a finom gulyás és a sült kolbász.

Mindenki győztes volt, aki részt vett és példát adott kitartásból és akaratból.

A gürizés után biztosan izlettek a finom ételek és italok.

Köszönjük Iván Lajos mérnök úrnak, az általa vezetett Pósfa zenekar magas szintű előadását, valamint a csodálatos tánccsoportunknak a ZAMAZURI szivet melengető fellépését. Az akció vége felé pedig kisorsoltuk az értékes tombolákat, amikért hálás köszönet minden jószivű adományozónak.

Sajnálatos viszont tagságunk egy részének távolmaradása, pedig ez számukra volt rendezve szép és kultúrált környezetben, mégha nem is Dunaszerdahelyen.

Külön ki szeretném hangsúlyozni ezen rendezvénnyel kapcsolatban minden felkért személy maximális készségét és segítségét, akik segítsége nélkül ezt nem tudtuk volna megvalósítani. Gellén még az is segített aki csak hallott ezen rendezvényről, pl.:

Takács István és

ifj.Süli István.

A felkért szponzororaink is nagyot alkottak emberségből, amiért nagy elismerés jár Önöknek:

Németh László mérnök – Balla a.s.

Füle Dénes – építész

Cséfalvay Tibor -autószerviz

Viola László – építész

ifj.Földes Miklós

Cséfalvay József mérnök

Sebők Mónika

Hrobárek György- Si Si Avanti

Majorék-Majki szóda Dióspatony

Czafik István -Bacsfa

Kalina Igor

Horváth József

Bognár Árpád – Illésháza

A meghívott vendégek közül megtiszteltek részvételükkel az Általános Egészségügyi Biztosító dunaszerdahelyi részlegének igazgatónője Mgr.Matejčík Andrea, Vajas Imre mérnök úr a falu polgármestere és Ravasz Béla úr a Szlovákiai Falvak és Városok Szövetségének nevében , aki a múltban szintén sokat segített szervezetünknek.

 

Úgy gondolom a résztvevők többsége kellemes érzésekkel távozott Egyházgelléből.

 

Remélem a következő hasonló rendezvényünk iránt nagyobb lesz az érdeklődés tagságunk részéről és a segítőkész emberek szintén kitűnőre vizsgáznak.

 

Molnár Ottó

a Szlovák Mozgáskorlátozottak Szövetségének Dunaszerdahelyi Járási Központja és a

Dunaszerdahelyi alapszervezetének elnöke

 

képgaléria