Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Manótanya

A Manótanya a Regence Egyesület kezdeményezése a legkisebbeknek. Klubdélutánjainkra és eseményeinkre szívesen várunk minden gyermeket 0-3 éves korig és azok szüleit.

Bővebb információk a klub Facebook oldalán, illetve Frühwald Álló Mariannánál a 0949 246 249-es telefonszámon vagy az alloova1@post.sk email-címen.

Állandó programok

  • klubdélutánok (kéthetente, péntek délutánonként) – A szülőknek ez lehetőség a tapasztalatcserére, megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat. A gyermekeknek nagyban segít a beilleszkedésben és az ismerkedésben. Mivel minden gyermek gellei, így nagy valószínűséggel az óvodához szoktatás sem lesz olyan körülményes, mivel a kulbdélutánokon megismerik leendő csoporttársaikat. A gyerekek a közös játékon túl tanulnak is. Versekkel, mondókákkal, dalokkal készülünk minden foglalkozásra. Minden második délutánonegy-egy témát boncolgatunk.
  • babaúszás (kéthetente, szerda délelőttönként) – A csecsemők a 9 hónap  környezetéből adódóan természetesen mozog a vízben, ezt hívjuk búvárreflexnek. Ezt kihasználva növelhetjük babánk edzsettségét. A mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. Általános tapasztalat, hogy a babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermek betegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítják el. Tanulási képességük , nemcsak mozgás, de értelmi fejlettségük is, és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.

A klub vezetője, Frühwald Álló Marianna kéri az olvasókat, ha módjukban áll, ajándékozzanak játékokat a klubnak. Aminek örülnének: labda, játék, gyurma, rajzeszköz, hintaló, kocka, legó, kisszék, tárolódobozok, illetve bármi, amit a klub hasznosítani tud. Marianna elérhető a 0949 246 249-es telefonszámon, és a felajánlásokért házhoz megy.