Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Egyházgellei Falunapok 2011

Idén augusztus 12-13. között került megrendezésre a már hagyományos falunap. A péntek esti áhitat után a község képvislői tiszteltetüket fejezték ki községünk hősi halottai előtt az I. és II. világháború emlékműnél. A koszorúzás során szavalatot mondott Kovács László történész és Molnár Gábor, a Rózsa(Szín)Ház újonca. Idén első alkalommal adott otthont a felújított Templom tér komolyzenei koncertnek. A somorjai Művészeti Alapiskola tanáraiból szerveződött 4M kvartett előadása méltó megnyitója volt az idei falunapoknak. Lágy és vidám dallamok váltakoztak az öreg tölgy árnyai alatt, mígnem a kandelláberek fénye vette át fényadói kötelességét. A koncert után Vajas Imre, községünk polgármestere hangulatos rendezvényen fogadta községünk vállalkozóit, önkormányzati és a civil szervezetek képviselőit.

Másnap, augusztus 13-án Kiss Márta "Közeli helyeken" című kiállításával startolt a szombati program. A kiállítást Sidó Etelka, az egyházgellei alapiskola egykori igazgatónője nyitotta meg, beszédett mondott községünk polgármestere. Elmondták "annak ellenére, hogy Márti kisfaludi, édesanyja és alapiskolai tanulmányai révén mi, egyházgelleiek is magunkének érezzük őt". Kiss Márta kiállítása három, látszólag külön szálon futó, mégis összefüggő történet harmóniája. Egy olyan fiatal rezdüléseit láthattuk a táblákon, melyek tökéletes tükrét mutatják egy, a falut és természetet szerető, mégis a nagyvárosban működő diák életének.

Az ünnepélyes megnyitó után a nagyszínpad jutott főszerephez. A somorjai Csali néptánccsoport és a helyi Pósfa zenekar műsorát, az idén első ízben megrendezett Gellei Szupersztár döntőseinek fellépése követte. A "Piros rózsák beszélgetnek" – Fürst Pál, Katona Katalin és Ágh Sándor előadásában – a magyar nóta kimeríthetetlen szépségeibe kalandozta el a résztvevőt. A nótacsokor után bemutatkozott az egyházgellei zenész szülők gyermekeiből verbuválódott ALPHA zenekar, majd a GOLDDIES melódiái szórakoztatták a közönséget. Dégner Lilla opertténekes felemelő és a Defekt Duó szórakoztató programja után a tombolahúzás okozott felfokozott pillanatokat, majd – a gellei vonatkozásairól ismert – Kefír élő fellépésével zárult a 2011-es falunap. A fergetek hajnalig rophatta a táncot népi-mulatós zene mellett.

Egyházgelle község önkormányzata nevében köszönjük a gelle-széli falvak lakosainak részvételét és mindazok segítségét, akik nélkül ez a falunap nem jöhetett volna létre.

Fotógaléria